Tuotepakkaukset – tärkein ensivaikutelma tuotteestasi

Pakkaa paremmin.

Pakkaa.fi on kotimainen pakkausalan asiantuntijayritys, joka suunnittelee ja valmistaa tuotepakkauksien lisäksi kaiken muun varastointiin, lähetyksiin ja pakkaamiseen, brändi-ilmeenne mukaisesti. Meiltä saat kaiken yhden katon alta, kuten tuotepakkauksille sopivat lähetyslaatikot omalla designella sekä mainosteipit pakkauksien sulkemiseen.

Pyydä tarjous

Brändinne mukainen tuotepakkaus

  • Tärkein ensivaikutelma tuotteestasi
  • Korostaa brändisi tunnistettavuutta
  • Suojaa tuotettasi vaurioilta
  • Herättää mielenkiintoa ja erottuu kaupan hyllyllä
  • Välittää yrityksen brändiviestin, arvot ja tarinan
  • Parantaa kokonaisvaltaista kuluttajakokemusta

Tuotepakkaus on tärkein ensivaikutelma tuotteestasi.

Se on pitkän aikavälin investointi, joka voi tuottaa hyötyjä vielä vuosienkin päästä.

Katso tästä miten luomme ideasta pakkauksen!
Aqva suihkusuodatin tuotepakkaus

Valmistamme sinulle ainutlaatuisen tuotepakkauksen, joka korostaa tuotteesi arvoa

Tuotepakkauksen huoliteltu ulkoasu lisää tutkitusti myyntiä. Myyntipakkauksen luoma ensivaikutelma antaa mielikuvan tuotteen laadusta ja brändistä, joka vaikuttaa positiivisesti myös ostopäätökseen. Suunnittelupalvelumme auttaa ulkoasun kustomoinnissa sekä haastavampienkin muotoiltujen sisäosien suunnittelussa.

Valmistamme tuotepakkaukset kokonaisuutena huolellisesti alusta loppuun. Tämä tarkoittaa sitä, että saat kauttamme itse pakkauksen lisäksi myös sen sisälle mahdollisesti tulevat sisäosat, esitteet ja tarrat.

Kun kokonaisuus keskitetään yhdelle tuottajalle, aikaansaadaan kustannussäästöjä sekä voidaan varmistua siitä, että jokainen pakkauksen osa on yhdenmukainen toisensa kanssa.

Onko mielessänne brändinne ja tuotteenne mukaisesti suunnitellut tuotepakkaukset? Ota meihin yhteyttä ja toteutetaan ne yhdessä! Voit olla meihin yhteydessä täyttämällä yhteydenottokaavakkeen, soittamalla numeroon +358 40 359 0108, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen myynti@pakkaa.fi.

Pyydä tarjous tuotepakkauksista

Lue asiakaskertomuksia yhteistyöstä kanssamme:

Noda saippuan tuotepakkaus

Noda Oy – Saippuapakkaukset

 

”Teetimme tuotepakkaukset saippuoillemme Pakkaa.fi:n kanssa. Tuotepakkaukset toteutettiin erinomaisella ammattitaidolla ja yhteistyö sujui loistavasti. Olemme erittäin tyytyväisiä ja voimme suositella Pakkaa.fi:tä kenelle tahansa.”

 

Amira ja Eemeli / Noda Oy

Naughty BRGR RFSU kampanjalaatikko hampurilaislaatikko

Naughty BRGR – Pakkaukset

 

”Etsimme luotettavaa ja kustannustehokasta yhteistyökumppania, joka osaisi auttaa meitä kampanjaboxien suunnittelussa ja valmistuksessa. Saimme apua nopeasti ja erittäin ystävällisesti Pakkaa.fi:stä. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön, joka toimi mutkattomasti ja avoimesti koko prosessin ajan. Pakkaa.fi osasi auttaa meitä materiaalivalinnan ja toteutuksen kanssa erinomaisesti.”

 

Siiri Järvinen / Suomen RFSU

Ergofinger myyntipakkaus

ErgoMedi – Pakkaukset

 

”ErgoMedi Oy tarvitsi uudistetut profiloidut tuotelaatikot, teippiä logolla ja tarroja identifioimaan tuotteita. Yhteistyö Pakkaa.fi kanssa on sujunut mutkattomasti. Toiveemme kuunneltiin tarkasti, sähköposteihin on vastattu nopeasti ja tuotteiden laatu on ollut hyvä. ErgoMedi Oy suosittelee Pakkaa.fi yhteistyökumppaniksi! ”

 

Marianne Granlund / ErgoMedi

pakkaa.fi pakkaussuunnittelu

Pakkausten suunnittelupalvelu

Te tunnette brändinne, me tunnemme pakkaamisen ja pakkausten suunnittelun.

Myyntipakkauksen suunnittelu alkaa pakattavan tuotteen ja pakkauksen käyttötarkoituksen määrittelyllä. Itse tuotteen lisäksi rakennesuunnitteluun, materiaalivalintoihin, painatustekniikkaan ja pakkauksen sisäosien suunnitteluun vaikuttaa se suunnitellaanko pakkaus esillepanoa, varastointia tai kuljetusta – vai kaikkia näitä varten.

Brändinne mukaisten ja myyntiä edistävien tuotepakkauksien suunnittelu kannattaa aloittaa asiantuntijamme kanssa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Suunnitellaan yhdessä käyttötarkoitukseenne optimaaliset sekä rahaa ja ympäristöä säästävät tuotepakkaukset.

Ota yhteyttä suunnittelupalveluun

Ideasta pakkaukseksi:

Oikean kokoiset laatikot ja pakkaukset säästävät rahaa valmistus-, pakkaus- ja logistiikkakustannuksissa. Visuaalisesti viimeistellyt tyylikkäät tuotepakkaukset lisäävät tuotteen myyntiä ja parantavat brändimielikuvaa. Laatikko painatuksella on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin.

Alla kuvaamme laatikon suunnitteluprosessia jonka ohessa kerromme eri kustomointimahdollisuuksista.

Mitat - tuotepakkaukset
Kyseisen laatikon mittojen tulee palvella neljää eri tuotekokonaisuutta. Sisällön järkevällä asettelulla mitoista saadaan mahdollisimman tehokkaat ja samaa pakkausta voidaan käyttää jokaisessa eri kokonaisuudessa.

1. Mitat

Oikeiden mittojen valinta on ensimmäinen ja olennaisin osa tuotepakkauksen suunnittelua.

Ne eivät ainoastaan varmista tuotteen turvallista ja tehokasta pakkaamista, vaan edistävät myös visuaalista houkuttelevuutta ja brändin yhtenäisyyttä.

Oikein mitoitettu pakkaus säästää esimerkiksi varastoinnissa, logistiikassa ja materiaaleissa, samalla kun se tarjoaa kuluttajalle helpomman käyttökokemuksen.

Auta meitä valitsemaan tuotepakkauksillesi täydelliset mitat!

Ota yhteyttä

2. Rakenne

Tuotepakkaus on tuotteen vaate ja suunnitellaan aina tuotteen ympärille. Rakenteita on tarjolla lähes yhtä paljon kuin tuotteitakin. Rakennesuunnittelu alkaa tuotteesta ja logistiikkaketjusta. Tavoitteena on luoda tuotteelle myyvä, näyttävä ja helpot toimitukset mahdollistava pakkaus.

Järkevä ja kiinnostava rakennesuunnittelu mahdollistaa toimivan pakkauksen joka suojaa tuotetta, pitää sen paikoillaan, mutta samalla lisää sen näyttävyyttä ja ostamisen todennäköisyyttä. Kiinnostavalla rakenteella aikaansaadaan myös kuluttajalle mieleenpainuva unboxing-kokemus.

Pakkauksen rakenteeseen ja ulkoasuun panostaminen on yksi parhaimpia keinoja lisätä tuotteen aikaansaamaa arvokokemusta.

Kysy lisää
Rakenne - Tuotepakkaukset
Laatikon rakenteeksi on valittu pohja + kansi. Kannessa pieni vakuumiefekti joka antaa tuotteelle arvon tuntua. Kuluttaja voi halutessaan käyttää laatikkoa myös säilytyslaatikkona joka pidentää brändin vaikuttavuutta.

3. Sisäosat

Tuotepakkaukset voivat sisältää monenlaisia sisäosia riippuen siitä, millainen tuote on pakattu ja millaiset vaatimukset sille on. Yleisesti ottaen tuotepakkauksen sisäosat on suunniteltu suojaamaan tuotetta kuljetuksen ja varastoinnin aikana, varmistamaan sen turvallinen saapuminen asiakkaalle ja mahdollisesti esittelemään tuote houkuttelevalla tavalla.

Sisäosat voidaan muovailla kartongista, aaltopahvista, muovista tai erilaisista vaahdoista. Ne voivat myös olla erilaisia slottereita tai erillisiä laatikoita tai pusseja tuotepakkauksen sisällä.

Tuotteen mukaan suunniteltu sisäosa suojaa tuotetta sekä esittelee sen asiakkaalle mahdollisimman houkuttelevasti.

Tarvitsen apua suunnitteluun
Sisäslotteri - tuotepakkaukset
Kartongista valmistettu sisäslotteri muotoillaan täydellisesti erilaisten tuotteiden mukaiseksi.
Sisäslotterit tuotteille - tuotepakkaukset
Tuotteet on pakkauksessa näyttävästi esillä sekä ne on helppo ottaa ulos laatikosta.

4. Materiaali

Oikean materiaalin valinta on yksi tärkeimpiä osia tuotepakkauksen suunnittelussa. Laadukkaat ja kestävät materiaalit varmistavat, että tuotteesi pysyy suojattuna ja houkuttelevana kuljetuksen ja säilytyksen aikana.

Pakkauksen materiaali on myös tärkeä osa yrityksen brändiä. Valitsemalla visuaalisesti houkuttelevat materiaalit voimme tuoda esille brändisi ainutlaatuisuuden ja erottua kilpailijoista. 

Yleisesti erilaiset kartongit tai kovapahvit eli strongboardit toimivat hyvin tuotepakkauksen valmistusmateriaalina. Molempia materiaaleja on saatavana eri paksuisina ja eri laatuisina, kierrätetyistä kuiduista neitseellisiin kraft-laatuihin.

Hinta on myös tärkeä tekijä materiaalivalinnassa. Arvokasta tuotetta ei kannata pakata halpaan pakkaukseen, kun taas liian kallis pakkaus voi pilata tuotteen katerakenteen.

Luota meihin materiaalivalinnoissa ja saat tuotepakkauksen, joka yhdistää laadun, kestävyyden ja brändin viestin tehokkaalla tavalla.

Ota yhteyttä
Materiaali - tuotepakkaukset
Kyseiseen pakkaukseen on valittu kovapahvi, eli strongboard tai ”rigid”-pahvi antaa pakkaukselle erityistä arvon tuntua, kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä. Arvokas tuote vaatii ympärilleen arvokkaan materiaalin.
Väripainatettu sleeve - tuotepakkaukset
Tämän pakkauksen visuaalisuus tuodaan esille 4-väripainetulla sleevellä, eli vyötteellä. Itse laatikon visuaalisuus on hyvin maltillinen ja näyttävyys tuodaan sleevellä. Tuotekokonaisuuksia on neljä erilaista ja eri variaatiot eritellään sisällön mukaan painetulla vyötteellä.

5. Painatus

Tuotepakkauksen painatuksella kiinnitetään kuluttajan huomio tuotteeseenne lisäten sen ostamisen todennäköisyyttä. Painatus on olennainen osa tuotepakkausten suunnittelua. Se jos mikä tuo esille brändisi yksilöllisyyden ja viestin.

Brändin mukainen painatus luo tunnistettavan ulkoasun, joka erottaa tuotteesi kilpailijoista ja auttaa asiakkaita tunnistamaan sen hyllyltä. Se rakentaa luottamusta ja uskollisuutta, kun asiakkaat oppivat yhdistämään korkealaatuisen ja erottuvan tuotepakkauksen brändiisi. Painatus on tehokas keino kertoa yrityksen tarinaa!

Laadukkaan painojäljen jättävä offset-paino on suosituin painotekniikka tuotepakkauksille. Painotekniikka mahdollistaa vaativat visuaaliset yksityiskohdat sekä ulko- ja sisäpuolelle.

Tuotepakkausten painatus onnistuu toki myös hillitymmin esimerkiksi 1-värisenä ruskealle pahville jolloin korostamme yrityksen ekologisia arvoja. Tärkeintä, että valittu painatus ja painotekniikka tukee yrityksen brändi-ilmettä ja sanomaa.

Luota meihin brändin mukaisessa painatuksessa ja saat tuotepakkaukset, jotka tekevät vaikutuksen ja vahvistavat brändisi asemaa markkinoilla.

Pyydä tarjous

6. Pintakäsittely

Viimeistelty ulkoasu tuo lisäarvoa. Pakkauksen pintakäsittely tekee pakkauksesta houkuttelevamman ja antaa sille erityistä näyttävyyttä.

Painatettua tuotepakkausta voidaan vielä parantaa ulkoasun ja tuntuman osalta pintakäsittelyn avulla. Tuotepakkauksissa on erittäin monipuoliset mahdollisuudet pintakäsittelyn suhteen. Pinta on mahdollista käsitellä esimerkiksi matta, kiilto, tai scratch free (naarmuuntumaton) pinnoitteilla.

Käytämme erilaisia pintakäsittelytekniikoita, jotka lisäävät visuaalista houkuttelevuutta ja käsinkosketeltavaa laatua pakkauksellesi. Erilaisten pintakäsittelyiden avulla voimme korostaa esimerkiksi brändisi logoa, kuvia tai muita visuaalisia yksityiskohtia.

Yksityiskohtia voidaan edelleen korostaa kohdefolioinneilla, -lakkauksilla tai laminoinneilla. Tuotepakkauksen tuntumaan voimme vaikuttaa preeglauksella, eli koho- tai kaiverruskuviolla.

Luota meihin pintakäsittelyssä ja saat tuotepakkauksen, joka erottuu edukseen ja tarjoaa lisäarvoa niin brändillesi kuin asiakkaillesi.

Kysy lisää
Kohdelakkaus ja kiiltolakka - tuotepakkaukset
Laatikon visuaalisuus toteutetaan kohdelakatulla käärmeellä. Kiiltolakka saa käärmeen kiiltämään ja se myös tuntuu laatikon pinnassa pakkausta käsiteltäessä. Tyylikäs ja hillitty kokonaisuus.
Kohdefoliointi - tuotepakkaukset
Sleeveen logon kohdalle ja kehyksiin tehty kohdefoliointi tuo laatikkoon erityistä näyttävyyttä ja luksusta. Kultafoliointi hohtaa laatikkoa käänneltäessä ja luo unohtumattoman muistijäljen brändistä.

7. Valmis pakkaus!

Pakkaus on valmis ja tuote voidaan lanseerata markkinoille! Tuotepakkauksen lisäksi voidaan vielä suunnitella myyntieräpakkaus jossa tuote toimitetaan isommisa erissä kauppoihin ja displaypakkaus jossa tuote voidaan asettaa esille myymälässä.

Tuotepakkauksen viimeistelyssä tulee myös huomioida erilaiset pakkausmerkinnät, esitteet ja tarrat:

  1. Pakkausmerkinnät ovat monissa pakkauksissa jopa läkisääteisiä. Usein esimerkiksi elintarvikepakkauksista tulee tulla ilmi tuotteen ravintosisältö. Myös muita ohjeistuksia tai tuote-esittelyitä pystytään painamaan suoraan tuotepakkaukseen.
  2. Esitteet ja käyttöohjeet ovat useille tuotteille pakollisia. Tuotepakkausta tilattaessa voidaan tuottaa myös esitteet ja käyttöohjeet, mutta jos ne ovat jo valmiina, on niiden koko tärkeää tietää jo pakkaussuunnittelun aikana.
  3. Tarrat ovat oleellinen lisä tuotepakkaukseen. Tarralla voidaan esimerkiksi sinetöidä avaamaton tuotepakkaus. Tarra on myös yllätys, mikä voidaan lisätä pakkauksen sisälle.
Jätä tarjouspyyntö
Valmis pakkaus - tuotepakkaukset

Pakataan tuotteenne tuottavammin tieteeseen perustuvan tiedon avulla

Tavatessamme uuden henkilön kiinnitämme hänessä ensin huomiota ulkoisiin tekijöihin kuten pukeutumiseen. Havaitun perusteella muodostamme – suurelta osin tiedostamattamme – heuristisia pikapäätelmiä myös henkilön sisäisistä ominaisuuksista.

Toimimme samoin tuotteiden suhteen; projisoimme ulkokuoren eli tuotepakkauksen synnyttämät tuntemukset ja mielikuvat myös brändiin ja pakkauksen sisällä olevaan tuotteeseen.

Tuotepakkaukseen panostaminen lisääkin tutkitusti myyntiä, asiakastyytyväisyyttä sekä asiakaskokemusta. Myyntipakkaus on tuotteen puku, jolla voimme tehdä lähtemättömän ensivaikutelman.

Lataa ILMAINEN tieteelliseen tietoon perustuva PDF-raportti pakkausten vaikutuksesta kuluttajakäyttäytymiseen.

Lataa PDF

Haluatko yrityksellesi CO2-kompensoidut pakkaukset sekä viestiä siitä asiakkaallesi?

Pakkauksella on suuri merkitys asiakaskäyttäytymiseen. Päästökompensoitu pakkaus on konkreettinen ja dataan perustuva keino säästää luontoa ja sitä voidaan hyödyntää osana yrityksen kokonaisvastuullisuutta ja raportointia. Kompensointi tuodaan esille pakkauksen ulkoasussa joka resonoi positiivisesti kuluttajassa ja nostaa tuotteen myyntiä.

Lue lisää CO2-kompensoiduista pakkauksista

Tarvitsetteko tuotteille täydellisesti sopivia tuotepakkauksia? Ota yhteyttä.