Mittatilaus­laatikot

Pakkaa paremmin.

Pakkaa.fi on kotimainen pakkausalan asiantuntijayritys. Olemme suunnitelleet ja tuottaneet lukuisia erilaisia mittatilauspakkauksia tuhansille kaiken kokoisille yrityksille.

Kauttamme järjestyvät tavalliset varasto- ja lähetyslaatikot, pakkauslaatikot omalla logolla ja pahvilaatikot mittojen mukaan. Lisäksi valikoimiimme kuuluvat kaikenlaiset tuotepakkaukset kuten perinteiset pahvilaatikot, postituskotelot, läppälaatikot, elintarvikelaatikot, pizzalaatikot, olutlavat ja lahjalaatikot. Vankka kokemuksemme eri pakkauksista takaa sen, että pystymme tarjoamaan juuri sinun käyttöösi sopivan ratkaisun.

Pyydä tarjous

Pahvilaatikko omilla mitoilla ja pakkaus omalla logolla

 • Kestävät materiaalit
 • Sopivat mitat
 • Laajat kustomointimahdollisuudet
 • Ympäristöystävälliset ratkaisut
 • Helppo käsittely ja pakkaaminen
 • Pinoutumiskyky

Oikea pakkaus käyttökohteen mukaan, katso video:


Tarvitsetteko omia pakkauksia tai laatikoita?

Pakkauslaatikko omilla mitoilla ja painatuksella

Kestävyys: Tarjoamme pahvilaatikoita, jotka ovat riittävän kestäviä suojellakseen sisältöä kuljetuksen ja varastoinnin aikana. Hyödynnämme laadukasta pahvia ja asianmukaista rakennetta varmistaaksemme laatikoiden kestävyyden.

Oikeat mitat: Toimitamme pahvilaatikot oikeissa mitoissa, jotta ne sopivat täydellisesti sisältöönsä. Varmistamme, että saatte laatikot, jotka eivät ole liian suuria aiheuttaen tuotteiden liikkumista tai liian pieniä vaurioittamaan tuotteita.

Kustomointimahdollisuudet: Tarjoamme pahvilaatikoita, jotka voidaan räätälöidä juuri teidän tarpeisiinne sopiviksi. Voimme lisätä laatikoihin yrityksenne logon, erityisiä kiinnitys- tai suojausmenetelmiä sekä tarvittavia osastoja tai aukkoja.

Ympäristöystävällisyys: Meiltä saatte ympäristöystävällisiä pahvilaatikoita, jotka on valmistettu kierrätetystä pahvista tai muista uusiutuvista materiaaleista ja jotka ovat helposti kierrätettäviä.

Helppo käsittely ja pakkaaminen: Tarjoamme pahvilaatikoita, jotka ovat helppoja käsitellä ja pakata tuotteita. Esimerkiksi taitettavat rakenteet tai pikalukot nopeuttavat kokoamista ja selkeät merkinnät auttavat oikeassa pakkaamisessa.

Pinoutumiskyky: Meiltä saatte pahvilaatikoita, jotka on suunniteltu pinoutumaan turvallisesti ja vakaina, jos niitä käytetään pinottuna varastossa tai kuljetuksessa.

3D-malli

Varmistuaksemme suunnitelemamme pakkauksen toimivuudesta, voimme valmistaa laatikosta prototyypin ja 3D-mallin. Pakkaukset pystytään valmistaamaan millimetrin tarkkuudella mittojen mukaan. Alla voit visualisoida pahvilaatikon mittoja.

Asiakkaidemme suusta:

Olemme keränneet alle kootusti asiakkaidemme kokemuksia ja kommentteja Pakkaa.fi:n palveluista.

AARNI pahvilaatikko

”Olemme tehneet yhteistyötä Pakkaa.fi:n kanssa yrityksemme alusta asti. Kaikki on aina toimituksista tuotteiden suunnitteluun sujunut mallikkaasti. Kustomina brändillemme suunnitellut lähetysboksit ovat toimineet hienosti ja saaneet arvoistansa huomiota.”

 

Pyry Alamäki
Aarni

rfsu laatikko

”Etsimme luotettavaa ja kustannustehokasta yhteistyökumppania, joka osaisi auttaa meitä kampanjaboxien suunnittelussa ja valmistuksessa. Saimme apua nopeasti ja erittäin ystävällisesti Pakkaa.fi:stä. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön, joka toimi mutkattomasti ja avoimesti koko prosessin ajan. Pakkaa.fi osasi auttaa meitä materiaalivalinnan ja toteutuksen kanssa erinomaisesti.”

 

Siiri Järvinen
Suomen RFSU

coolhead pahvinen olutlava

”We ordered our very first beer cases from Pakkaa.fi and it has been a fruitful collaboration. Their drive for quality while keeping costs down and putting the customer’s interest first combined well with our own approach to business”

 

Cleber Goncalves
Cool Head Brew

Kustomointi­mahdollisuudet

Oikean kokoiset laatikot ja pakkaukset säästävät rahaa valmistus-, pakkaus- ja logistiikkakustannuksissa. Visuaalisesti viimeistellyt tyylikkäät tuotepakkaukset lisäävät tuotteen myyntiä ja parantavat brändimielikuvaa. Laatikko painatuksella on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin. Alta löydät kustomointimahdollisuudet ja hyödyntämämme painotekniikat.

Aqva pakkaus

Omat mitat ja rakenne pakkaukselle

Koko ja rakenne – pakataan tuottoa tiiviisti ja kestävästi, juuri sopivilla mitoilla teetettyyn laatikkoon.

Fais pakkauslaatikko

Parhaat ja toimivat materiaalit

Materiaalit – säästetään rahaa ja ympäristöä valitsemalla käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuvat materiaalit.

ptvlabs pahvilaatikko

Brändin mukainen painatus

Painatukset – kiinnitetään kuluttajan huomio tuotteeseenne lisäten sen ostamisen todennäköisyyttä.

aqva pahvilaatikko

Painotekniikat

Laatikot voidaan painaa monella eri painotekniikalla riippuen, että millainen ulkoasu niihin halutaan. Alta voit lukea lisää eri paino- ja pinnoitustekniikoista ja niiden tuomista mahdollisuuksista laatikon ulkoasuun. Klikkaa pudotusvalikkoa lukeaksesi lisää.

Silkkipainossa painopinta voi olla epätasainen, joka mahdollistaa painamisen monenlaisille materiaaleille kuten paperille, tekstiileille, puulle, metalleille, lasille, muoville ja kankaalle. Muista painomenetelmistä poiketen, silkkipainoväreillä saadaan tarvittaessa erittäin paksuja, peittäviä ja kestäviä väripintoja. Taidegrafiikassa menetelmästä käytetään nimitystä serigrafia.

+ sopii pienille erille

+ laadukas

– kallis suuremmissa erissä

Fleksopainatuksen edut korostuvat pitkissä painatussarjoissa siinä käytettävien fotopolymeerilaattojen kestävyyden ansiosta. Laattojen ansiosta pitkätkin painatusajot voidaan toteuttaa samoilla levyillä. Digitalisoitumisen ja kehittyneen reprotekniikan myötä fleksopainatus on saavuttanut pakkauspainatuksissa kilpailukykyisen laatutason suhteessa muihin käytössä oleviin painatusmenetelmiin.

+ edullisin tekniikka suurissa erissä

+ nopea tuotanto

– tietyt rajoitteet ulkoasun suunnittelussa

– pienissä erissä painokustannus suhteellisen suuri 

Offset-paino on laadukas painomenetelmä, jolla saadaan tarkkaa neliväriulkoasua moneen erilaiseen pakkaukseen. Offsetpainotekniikka on laakapainomenetelmä, jossa painava ja ei-painava pinta ovat samalla tasolla. Tekniikkaa käytetään ensisijaisesti tuotepakkauksiin ja monipuolisempaa visuaalisempaa ulkoasua vaativampiin pakkauksiin. Offset-painoa suositellaan erityisesti, kun pakkaus valmistetaan omilla mitoilla, pakkaukseen painatetaan pienikokoista tekstiä ja tarkkoja yksityiskohtia.

+ erittäin laadukas ja monipuolinen painomenetelmä

+ toimii ilman painolaattaa

– sarjatuotannossa kalliimpi kuin fleksopaino

– tietyt rajoitteet laatikon koossa

Digitaalinen painotekniikka mahdollistaa monimutkaisten kuvien, tekstien ja grafiikoiden suoraan tulostamisen aaltopahvin pinnalle ilman perinteisen painoprosessin tarvetta.

Digipaino tarjoaa useita etuja perinteiseen offset-painamiseen verrattuna. Se mahdollistaa pienempien painosmäärien taloudellisen ja tehokkaan tuotannon, koska digitaaliset painokoneet eivät vaadi kalliita painolevyjä, jotka on valmistettava jokaiselle painettavalle sivulle. Lisäksi digitaalinen paino mahdollistaa nopeamman tulostusajan ja mahdollistaa personoidun painamisen, jossa jokainen painettu kappale voi olla ainutlaatuinen esimerkiksi erilaisilla osoitetiedoilla tai muilla yksilöidyillä tiedoilla.

Digipaino aaltopahville on erityisen hyödyllistä pienissä tai keskisuurissa painosmäärissä, nopeissa aikatauluissa ja tilanteissa, joissa tarvitaan joustavuutta muutosten tai personoinnin suhteen.

Painatuksen lisäksi laatikon ulkoasun ja tuntuman viimeistelevällä pintakäsittelyllä voidaan vahvistaa laatukokemusta ja todennäköistää kuluttajan ostopäätöstä.

Mahdollisia pintakäsittelyjä ovat esimerkiksi:

 • kiilto- / mattalakkaus
 • Offset-lakkaus
 • UV-lakkaus
 • foliointi
 • kohopainatus

Laatikoiden rakenteita ja tyyppejä

Laatikoiden rakenteet voidaan jakaa yleisesti FEFCO- tai ECMA- standardien mukaisesti. Pakkauksen suunnittelu on hyvä aloittaa tietystä standardista, jota voidaan tarvittaessa muokata käyttökohteen mukaisesti. Alta löydät esimerkkejä eri rakenteista ja laatikkotyypeistä.

Gold & Green pullet oats pakkauslaatikko

Läppälaatikko

Läppälaatikko on yleisin pakkauslaatikko. Se on edullinen ja monikäyttöinen pakkaus, joka sopii monelle eri teollisuudenalalle. Sitä voidaan valmistaa erittäin edullisesti suurina sarjoina ilman erillistä stanssikulua.

Elvari pakkaus ja lähetyslaatikko

Postituskotelo

Postituskotelo on toiseksi myydyin mittatilauslaatikkomme. Pakkauksen rakenne on erittäin monikäyttöinen. Siitä voidaan valmistaa pieniä postiluukusta mahtuvia koteloita tai suurempia, esimerkiksi kantokahvallisia pakkauksia.

Pouttu kananuggettien tuotepakkaus

Elintarvikelaatikko

Elintarviketeollisuuteen sopivissa laatikoissa käytämme elintarvikekäyttöön sertifioituja, jopa suoran elintarvikekontaktin materiaaleja. Elintarvikkeille valmistamme esimerkiksi leipomolaatikoita, pizzalaatikoita tai vaikka sienilaatikoita.

Pizzalaatikko

Pizzalaatikot valmistamme elintarvikekäyttöön sertifioidusta aaltopahvista. Perinteisten S-, M- ja L-kokojen lisäksi pizzalaatikot on mahdollista valmistaa asiakkaan omilla mitoilla ja rakenteella. Laatikkoon voidaan esimerkiksi tehdä lisänuuttauksia ja perforointi, jolla sen saa helposti pienempään kokoon jääkaappiin säilöttäväksi.

Cool Head Brew olutlava omalla logolla ja painatuksilla

Olutlava

Olutlava on päältä avoin yleensä 12 – 24 tölkille tehty laatikko, joka voidaan sulkea ilman teippiä. Kuvan Cool Head Brew -olutlaatikon painatimme flexopainatuksena kahdella värillä. Kauttamme järjestyvät myös liimattavat olutkeissit automaattilinjastolle.

Slurp coffee kannellinen tuotepakkaus

Lahjalaatikko

Lahjalaatikko tai kovapahvilaatikko on niin sanottu luksuslaatikko, joka on tehty kovasta aaltopahvista ja päällystetty painetulla offset-paperilla sekä viimeistelty lakalla. Lahjalaatikon ulkoasuun tarjoamme lukuisia eri vaihtoehtoja aina 4-väripainatuksesta foliointeihin ja kiilto- tai mattalakkauksiin. Myös painatukset lahjalaatikon sisäpuolelle onnistuvat.

Gold Green pahvilaatikot painatuksella

Laatikoiden valmistusmateriaalit

Laatikon ja pakkauksen suunnittelussa oikean valmistusmateriaalin valinta on yksi olennaisimmista tekijöistä. Materiaalit eroavat ominaisuuksiltaan, joten niissä tulee ottaa huomioon laatikon tai pakkauksen käyttötarkoitus ja edellytykset. Materiaaleja löytyy ohuesta paperista (sleevit/vyötteet) taivekartonkiin (hajuvesilaatikko/tuotepakkaus) monikerroksiseen aaltopahviin (isot pakkauslaatikot/lavakontit).

Oikealla materiaalivalinnalla varmistetaan, että pakkaus suojaa sisältöä niin logistisilta rasituksilta kuin budjettia ja luontoa kuormittavalta ylipakkaamiselta. Oikea materiaali säästää rahaa, vaivaa ja ympäristöä. Klikkaa pudotusvalikkoa lukeaksesi lisää eri materiaaleista:

Kartonki ja paperi sopivat moniin käyttökohteisiin. Paperien neliömassat vaihtelevat välillä 6–300 g/m². Kartongin neliömassat ovat välillä 125–600 g/m². Kartonki on usein myös monikerroksista toisin kuin paperi. Kerroksissa voidaan käyttää erilaisia raaka-ainetyyppejä haluttujen ominaisuuksien saavuttamiseksi. Tyypillisesti tavoitteena on valmistaa kartonkipakkauksia, joilla on hyvä jäykkyys sekä hyvä painettavuus-, pinnoitus-, sekä visuaaliset ominaisuudet näyttävien tuotepakkausten aikaansaamiseksi.

Yleisimmät käyttökohteet:

 • Kuluttajapakkaukset, sleevit, vyötteet, laatikoiden sisäosat, elintarvikepakkaukset
 • Kartonki ja paperi ovat molemmat täysin kierrätettäviä ja ekologisia materiaaleja

Aaltopahvi on muodostettu kahdesta lainerista eli pintapaperista/-kartongista sekä niiden välissä olevasta aallosta, fluting. Pintakartongilla on hyvät lujuusominaisuudet, ja se tukee keskellä olevaa flutingia jotta se ei pääse vääntymään. Aaltopahvia voidaan valmistaa yksi- kaksi- tai jopa kolmikerroksisena jolloin saavutetaan vaadittavat lujuusominaisuudet käyttökohteen tarpeiden mukaan. Tuotteiden kuljetuspakkauksiin eli pahvilaatikoihin käytettävät pahvit ovat lähes poikkeuksetta aaltopahveja. Aaltopahvilaatikot ovat kustannustehokkaita, kierrätettäviä ja uudelleenkäytettäviä. Aaltopahvilaatikot soveltuvat painatettavaksi yrityksen logolla ja brändin mukaisella kuosilla, ja tietysti ne voidaan valmistaa tarkasti vaadittujen mittojen mukaisesti.

Aaltopahvi voidaan yleisesti jakaa eri profiileihin eli paksuuksiin:

 • F – 0,9 – 1,2mm
 • E – 1,2 – 2,0mm
 • B – 2,5 – 3,0mm
 • C – 3,5 – 4,0mm
 • BE – 3,0 – 4,5mm
 • BC – 6,0 – 7,5mm

Yleiset käyttökohteet: Kuljetuspakkaukset, pakkauslaatikot, postituspakkaukset, elintarvikepakkaukset, pizzalaatikot, olutlaatikot, lavakontit, suuret teollisuuslaatikot, aaltopahvirullat, aaltopahviarkit

Rigid- eli kovapahvi on materiaali, jota käytetään usein hienommissa ja kestävissä tuotepakkauksissa. Se eroaa perinteisestä pahvista (aaltopahvi) siinä, että se on paljon jäykempää ja vakaampaa. Tämä tekee siitä ihanteellisen valinnan tuotteille, jotka vaativat erityistä suojaa ja esillepanoa.

Tärkeimmät piirteet ja ominaisuudet rigid-pahvissa ovat:

 1. Jäykkyys ja vakaus: Rigid-pahvi on erittäin jäykkää ja vakautta lisäävää materiaalia, mikä antaa sille erinomaisen rakenteellisen kestävyyden. Tämä tekee siitä sopivan vaihtoehdon tuotteille, joita ei haluta taipua tai rutistua.

 2. Laatuvaikutelma: Rigid-pahvi tarjoaa ylellisen ja korkealaatuisen ulkonäön, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan hienommille tuotteille ja lahjapakkauksille. Se antaa tuotteelle elegantin ja ammattimaisen ilmeen.

 3. Painettavuus: Rigid-pahvia voidaan helposti painaa erilaisilla tekniikoilla, kuten offset-painatuksella tai silkkipainatuksella, mikä mahdollistaa monimutkaisten kuvien, grafiikoiden ja tekstien luomisen tuotepakkauksiin.

 4. Kestävyys ja suoja: Rigid-pahvi tarjoaa erinomaisen suojan tuotteille kuljetuksen ja varastoinnin aikana. Sen vahvuus ja kestävyys auttavat välttämään tuotteiden vaurioita ja säilyttämään niiden eheyden.

 5. Muotoilun monipuolisuus: Rigid-pahvi voidaan muotoilla erilaisiin muotoihin ja kokoihin tarpeiden mukaan, mikä antaa suunnittelijoille ja brändeille mahdollisuuden luoda ainutlaatuisia ja mukautettuja pakkauksia.

Yhteenvetona rigid-pahvi on erinomainen valinta hienompiin tuotepakkauksiin, jotka vaativat kestävyyttä, laadukasta ulkonäköä ja suojaa. Sen monipuolisuus ja mahdollisuudet räätälöintiin tekevät siitä suositun valinnan brändien keskuudessa, jotka haluavat erottua ja tarjota asiakkailleen ensiluokkaisen tuotekokemuksen.

Katso alta kaikki palvelumme:

Pakkaus­suunnittelu

Me teemme pakkaussuunnittelusta helppoa! Pakkaukselle sopivan materiaalin, rakenteen ja painotekniikan valitseminen on kokeneille suunnittelijoillemme arkipäivää. Jokaisella pakkauksella on tärkeä rooli logistiikkaketjussa ja niiden välillä on oltava saumatonta kommunikaatiota, jotta asiakkaalle voidaan tarjota tunnistettava ja ainutlaatuinen brändikokemus. Teillä on paras tieto tuotteistanne ja mitä haluatte pakkauksen viestittävän asiakkaillenne. Me jalostamme tämän tiedon toimivaksi pakkauskokonaisuudeksi.

Pakkaus­prosessin tehostaminen

Pakkausprosessin tehostamisessa käymme läpi vaihe vaiheelta yrityksenne pakkausprosessit, pakkausvirran haasteet ja vaatimukset. Analyysin perusteella teemme teille toimenpide-ehdotuksen sekä konkreettiset mallikappaleet ja tarjouksen tuotteista. Analyysin perusteella pystytte helposti vertailemaan nykyisiä prosesseja ja kokonaiskustannuksia, sekä halutessanne tekemään tarvittavat muutokset.

Yli- ja alipakkaaminen

Ali- ja ylipakkaaminen ovat yleisiä kompastuskiviä logistiikkaketjun aikana. Ne aiheuttavat merkittäviä haasteita varastoinnissa, kuljetuksissa ja lopulta asiakastyytyväisyydessä. Näiden kahden ääripään välttäminen on olennaista optimaalisen varastonhallinnan ja tehokkaan logistiikan saavuttamiseksi. Kanssamme varmistat, että pakkausten materiaali- ja rakennevalinnat ovat parhaat mahdolliset kuhunkin pakkaustarpeeseen. Pakkauksen tulee suojata tuotetta ollen samalla mahdollisimman ekologinen ja kustannustehokas.

Miten pakkaus aktivoi asiakasta?

Pakkaus on monipuolinen ja tehokas markkinointityökalu. Tuotepakkaus ei pelkästään suojaa tuotetta, vaan myös viestii brändistä, houkuttelee asiakasta hyllyn äärelle visualisuudellaan ja välittää tärkeitä tietoja tuotteesta. Hyvin suunniteltu pakkaus erottaa tuotteen kilpailijoistaan ja luo positiivisia mielikuvia, mikä vaikuttaa ostopäätökseen. Lopullinen ostopäätös on monien tiedostamattomien valintojen summa. Tähän tarjoamme tutkimusdataa jota voidaan hyödyntää pakkauksen ulkoasussa ja todennäköistämään juuri teidän tuotteen valinta kaupan hyllyltä.

Pakkausten CO2-kompensointi

CO2-kompensoitu pakkaus on Pakkaa.fi, Istutapuita.fi ja Suomen ympäristöopisto Sykli Oy:n yhteistyössä luoma hanke, jossa pakkauksen koko elinkaaren päästöt lasketaan ja kompensoidaan täysmääräisesti istuttamalla puita Suomeen. Hiilijalanjälkilaskelma ja kompensointi sisältää materiaalien hankinnan ja esiprosessoinnin, tuotannon, logistiikan, sekä loppukäytön. CO2 -kompensoitu pakkaus on konkreettinen ja dataan perustuva keino minimoida ympäristövaikutukset ja tukea yrityksenne kestävän kehityksen tavoitteita.

Tarvitsetteko omia pakkauksia tai laatikoita? Ota yhteyttä.