Laatikot varastointiin, kuljetukseen ja esillepanoon

Mielikuva ekologisuus pakkaamisessa

Trendinä pakkausten monikäyttöisyys ja pakkausmateriaalien minimointi

Nykyinen trendi on käytettävien pakkausmateriaalien minimointi ja pakkauksen optimointi. Tässä säästetään rahaa, aikaa ja luontoa. Jokaiseen käyttökohteeseen pystytään varmasti suunnittelemaan oma laatikkonsa, mutta voidaanko samaa laatikkoa käyttää esimerkiksi sekä varastoinnissa, lähetyksessä ja tarvittaessa myös esillepanossa?

Pahvilaatikko voi nykyään olla myös hyllyvalmis, eli lähetyslaatikko ja displaylaatikko samanaikaisesti. Esimerkiksi kaupan työntekijöiden ei tarvitse enää erikseen pinota myytävää hyllylle, vaan riittää kun asettaa tyylikkään kuljetuspakkauksen näkyviin ja repäisee siitä yhden kulman auki. Tämä tehostaa toimintaa.

Displaylaatikko

Kaikkea ei tietysti voi lähettää sellaisenaan vaan joskus tarvitaan pienempi tuotepakkaus ja sen ympärille isompi lähetyspakkaus, joka sisältää monta pientä tuotepakkausta.

Yksi suuri mahdollisuus pakkausoptimointiin ja sekä kustannussäästöihin, että ekologisuuteen on yhdistää lähetyspakkaus ja tuotepakkaus. Suurena trendiä nykyään on myös se, että pakataan kierrätysmateriaaleihin ja pakkauksen ei edes tarvitse olla viimeisen päälle näyttävä, kunhan se on toimiva ja vie tuotteen ehjänä perille asiakkaalle.

Monet suuretkin verkkokaupat pakkaavat osan lähetyksistä samoihin laatikoihin, joissa tuotteet tulevat heille ja käyttävät pakkauspaperina esim. sanomalehteä. Tässä on kuitenkin hyvä pitää mielessä tuotteen arvolupaus ja brändin imago. Kukaan ei halua vastaanottaa kallista merkkilaukkua banaanilaatikossa eiliseen Hesariin käärittynä, mutta esimerkiksi luontaistuotekaupasta tilattu ekosaippua tai vitamiinipurkki ei välttämättä tarvitse täysin neitseellistä pakkausta.

Tuo brändin arvot esille samalla säästäen pakkauskustannuksissa

Arvojen mukaisesta toiminnasta on aina hyvä viestiä asiakkaalle ja kertoa myös pakkauksen kierrätysohjeet: ”Hei, tuotteesi on pakattu uudelleenkäytettyyn tai kierrätysmateriaaleista valmistettuun laatikkoon. Kierrätäthän sen edelleen pahvinkeräyksessä.”

Pakkaus henkii yllättävän paljon yrityksen arvoista ja selvästi ekologisuus etunenässä suunniteltu pakkaus saattaa nykyään olla kuluttajalle paljon mieluisampi ja enemmän arvoa luova vaihtoehto verrattuna viimeisen päälle moneen eri kerrokseen pakattuun ja muovilla pinnoitettuun kieltämättä erittäin tyylikkääseen luksuspakkaukseen. Minimalismin voisi suoda ottavan suurempaa jalansijaa myös pakkausten suunnittelussa.

Sleeps Fascia ja Fasciawear tuotekotelot (FLEXO)

”Slepps -sisätossut ja Fasciawear -tekninen asu lähetetään asiakkaalle suoraan omissa tuotepakkauksissaan. Pakkaus on minimalistisen tyylikäs ja soveltuu myös postitukseen.”

Väitämme, että pystymme pelkästään oikeilla materiaalivalinnoilla säästämään jopa 20% pakkausten hinnassa. Suuremmissa erissä ero on merkittävä niin taloudellisesti kuin ekologisuuden kannalta.

 

Jätä yhteydenottopyyntö ja kartoitetaan yhdessä tilanteenne